13:00

Mälarhöjden-Hägersten FF 1

Referat: IF Brommapojkarna 3 - Mälarhöjden-Hägersten FF 1

Jaha, då var vi äntligen igång...... ??

Premiärmatchen blev i omgång 5 mot Mälarhöjden-Hägersten (kallad MH nedan). Matchen börjar jämt. De har medvind och pressar oss ganska hårt så fort de tappar bollen. Vi försöker göra likadant när vi tappar bollen. Först i 11:e minuten skapar vi vår första farlighet. Acke rusar ifrån sin back och spelar snyggt bollen snett inåt bakåt till Stross som tar emot och avslutar men en back kommer emellan och bollen går till hörna. Fem minuter senare kommer vår nästa chans. Adam snor åt sig bollen och kommer ner längs förlängd mållinje och lyfter den in i straffområdet där Acke kommer löpande men volleskottet går högt över. I 18:e kommer sedan en kall-dusch....MH kontrar på deras vänsterkant och slår ett fint inlägg in framför mål. Där är dock Sebbe först (föredömligt hem-jobb) men slår bollen stenhårt i mål bakom en chanslös Lukas. 0-1 är ett faktum.....och det ger MH lite momentum. Några minuter senare kommer de till skott men Albin är på plats i eget straffområde och blockar skottet.
I 27:e rycker sig Adam fri i straffområdet men skottet blockas till hörna. Det blir till slut 4 hörnor i rad men ingen som resulterar. När MH vinner boll så breddar deras yttrar till max och är allt som oftast spelbara, vilket vi har lite problem med. De kommer gärna på kontringar men både Viktor och Ludde i mittförsvaret är på rätt plats och kan rensa undan när så behövs. I 38:e kommer Adam till skott igen och Acke är framme och hugger men målvakten släpper ingen retur. I halvlekens sista minut får vi en höger hörna som Acke slår perfekt på första och Viktor kommer högst men nicken går över.

I andra får vi medvind och det märks direkt. Vi tar tag i spelet och förlägger det mesta på deras planhalva. I 4:e tar Ablin skott men det går mitt på deras målvakt. Två minuter senare är det Ture som får läge men skottet blockeras till hörna. Ytterligare några minuter därefter kommer Adam till skott men även det blockeras.
I 13:e kommer vår kanske bästa chans så långt in i matchen. Ett anfall på vår vänsterkant och ett fint inlägg (från Acke??) där Adam nickar över. Hade han släppt den kan jag sätta väldigt mycket på att Albin hade nickat in kvitteringen....
I 16:e kommer sedan utdelningen. Adam rycker sig fri i vänstra delen av straffområdet och helt fri med målvakten så......spelar han snyggt i sida till en HELT fri John som rullar in 1-1. Mycket rättvist och nu är det verkligen vi som för spelet. MH har några kontringar men ingen av de blir särskilt farlig. Mitt i halvleken får vi en frispark i höger innerläge. Sebbe tar hand om den men skottet går mitt på målvakten. I 30:e är det sedan dags igen. Ture bryter ett uppspel och spelar snabbt på djupet till Abbe, som oerhört smart springer in framför backen och petar med en tåfjutt bollen förbi målvakten och långsamt rullar bollen sakta mot mål och deras back hinner inte fram (tack vare att Abbe tar duellen med honom) och bollen rullar in till 2-1 till oss. Nur får vi ännu mer momentum. Två minuter senare fångar Ture återigen upp ett uppspel från MH igen och slår den snabbt till Adam som återigen hittar John i sida och han bredsidar snyggt in 3-1 i tomt mål.
Om det sedan är så att vi blir lite trötta eller bara försiktiga vet jag inte, men nu tar MH över spelet lite mer. I 37:e kommer de i en snabb kontring på deras vänsterkant men Alex är lika snabb och hinner bryta i eget straffområde. Strax därefter får MH utdelning. Efter en hörna dimper bollen ner vid vår vänstra stolpe och någon i deras lag petar in 3-2. Nu känns det som vi blir ännu mer försiktiga och nervösa. I 42:a kommer MH återigen i en snabb kontrting på deras vänsterkant.....men återigen är Alex lika snabb och tar bollen av deras spelare. Två fantastiska hemjobb från Alex inom loppet av 5 minuter. I näst sista minuten av ordinare matchtid så får MH ett jätteläge. Ett väldigt bra avslut men Lukas sträcker ut sig i sin fulla längd och petar bollen i stolpen innan vi kan rensa till hörna. Hörnan lyckas vi inte rensa utan bollen dimper ner hos deras lagkapten som sätter dit 3-3. Oerhört tungt men vi gör ett sista försök. Abbe blir nersparkad på offensiv planhalva liter till vänster. Viktor tar hand om frisparken och får ”order” om att slå den mot bortre stolpen. Det gör han...men innan bollen går dit lyckas en av mittbackarna i MH nicka bollen över sin egen målvakt och in i mål. 4-3 och vild glädje hos våra spelare. Strax därefter blårser domaren av matchen och segern är ett faktum.

Hela laget gör som helhet en bra match. Vi vårdar oftast bollen, tar dueller och fortsätter jobba hårt även när vi hamnar i underläge. Dock måste vi ha lite mer tålamod i uppspelsfasen.

Tack killar för en riktigt skön 3-poängare.

Träning måndag och onsdag (och ev torsdag) i veckan som kommer.